Chestiune de incredere

Ne este extrem de greu sa ne acceptam imperfectiunea, sa recunoastem ca avem slabiciuni si defecte. Ne simtim slabi si vulnerabili si ne cufundam in regrete si dezamagiri. De ce? Nimeni nu stie. Ajungem sa ne lasam influentati de critici, ne cuprinde nesiguranta si apoi pierdem tot ce este mai frumos din noi.

Eu spun ca nu conteaza cat esti de frumos, de destept, de indraznet, de creativ, de atragator, de energic, de stilat, de fermecator, de talentat. Perfectiunea nu consta in impecabilitate, ci chiar in micile defecte si lipsuri care reusesc sa ne tina departe de o viata monotona. Este mult mai important sa ai un caracter onest si sa te cunosti suficient de bine incat sa poti face o lista de calitati care sa iti ascunda considerabil defectele..e mai important sa`ti cunosti limitele si reactiile, progresele si idealurile, implinirile si slabiciunile. Este mult mai important sa ai incredere in ceea ce esti, in ceea ce ai si in ceea ce poti face, decat sa te axezi pe ceea ce altii detin in plus fata de tine. Pentru ca fiecare din noi are acel ceva special, care il scoate dn anonimat, il diferentiaza de restul.

Suntem ceea ce gandim despre noi, ceilalti vad imaginea pe care noi insine ne`o promovam. Si..pana la urma, daca noi nu avem o parere buna despre propria persoana..cum ne asteptam ca ceilalti sa ne aprecieze? Increderea este ingredientul cheie care ne deschide orizontul catre o viata traita cu zambetul pe buze.


Un gând despre “Chestiune de incredere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s