Ce inseamna „o fata rea”.

Cel mai des mi se reproseaza ca sunt rea. Sensul cuvantului difera in functie de imprejurari si de persoana care il rosteste. Obisnuiam sa ma simt rusinata cand auzeam aceasta remarca. Repet, obisnuiam.

Tocmai am terminat de citit „Fetele bune ajung in rai, fetele rele ajung unde vor” si in finalul mi`a placut in mod deosebit.

„ Fetele rele nu se tem de agresivitate, nici de a lor, nici de a altora.

Fetele rele isi folosesc agresivitatea drept sursa de energie. Chiar si atunci cand sunt suparate pe ele insele. Solutiile lor nu sunt indoielile cu privire la propria valoare sau autodistrugere, ci un curaj indreptat spre interior si spre exterior.

Ele sunt vigilente si demasca agresivitatea ascunsa. Tiranii bolii nu le pot influenta. Ele nu pot fi santajate. Ele au intelegere fara de altii si tin seama de ei, intre anumite limite, mergand totusi in mod consecvent, pe drumul lor. Ele nu vor sa`i salveze pe altii si nu considera ca misiunea vietii lor este aceea de a cauta la barbati, sub coaja tare, samburele moale. Ele pretind sa fie apreciate si respectate.

Ele se apara de „suferinzii” care incearca sa`si impuna interesele intr`un mod subtil. Nu se lasa convinse sa`si aduca aportul la boala lor, cand se apara. Si nu se tem sa spuna ca nu au inima.

Ele stiu sa se apare de cei care vor sa le „ajute”. Ele stiu ca sub mantia dorintei de a ajuta pandeste deseori un agresor. El le blocheaza pasii ce duc la responsabilitatea proprie.

Ele nu se lasa induse in eroare de lacrimile, de sensibilitatea, de fragilitatea si slabiciunea celor care se fac singuri neajutorati. Ii demarca pe cei deajutorati, le dau de gol taria care iese la lumina imediat ce sunt obligati sa lupte, masiv si zgomotos, pentru statutul lor.

Fetele rele considera uitarea, pretinsele  intelegeri gresite si tacticile menite sa le opreasca din drum agresiune directa, care vrea sa le faca sa se poticneasca. Ele se apara de aceasta agresiune, in loc sa manifeste o intelegere neajutorata.

Acest lucru este valabil atat in viata profesionala, cat si intr`o relatie. Ele nu admit sa fie facute nebune. Etalonul lor il constituie convingerile si afectele lor. Daca sentimentele lor le semnalizeaza un disconfort difuz, ele cauta cauzele. Si nu incep sa se indoiasca de ele insele, ci isi indreapta privirea spre exterior. Ele nu se lasa chinuite de aceia care par draguti. Nu lasa ca grijile, durerile sau temerile lor sa le fie scoase din cap de catre aceia care vor sa le convinga ca stiu mai bine decat ele. Si nu se lasa panicate de catre cei care cauta sa le insufle groaza, de indata ce dau niste semne ezitante de independenta. Daca cineva le amenunta cu catastrofa, imediat dupa ce ele si`au exprimat dorintele, sunt dispuse mai degraba sa suporte consecintele, decat sa devina umile.

Cand au indoieli, se despart de altii, dar niciodata de ele insele! „

Daca asta inseamna ca sunt rea..atunci ma bucur. Si multumesc!

Reclame

5 gânduri despre “Ce inseamna „o fata rea”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s