Oameni si pareri.

Unele lucruri din trecut e mai bine sa ramana acolo. Mai ales cand sunt atat de neplacute. Atunci cand eu decid sa le dau uitarii, nu e ok ca cineva sa aiba grija sa imi reaminteasca de ele cu fiecare ocazie. Prima data pretind ca nu am auzit, a doua oara ca am uitat, dar pana la urma izbucnesc. Pentru ca totul are o limita.

Si mai urat e ca aceasta “reimprospatare a memoriei” vine din partea cuiva care stie cum au stat lucrurile la momentul respectiv si cu toate astea nu se chinuie deloc sa se abtina sa taca.

Cineva a gresit. Iar eu am decis sa il iert, pentru ca am incredere in acest om si a dovedit ca merita din plin sansa oferita. Ce e in neregula aici? De ce cineva ar vrea din tot sufletul sa readuca in discutie lucruri pe care noi le`am dat uitarii? Mi se pare rautate deliberata.

Si da, am tot dreptul sa fiu suparata! De asemenea, am dreptul sa ignor sfaturile multora. Fiecare situatie e unica si nimeni nu a fost in locul meu la momentul respectiv, ca sa stie exact ce sa imi spuna. Cine poate sa stie ce e mai bine pentru mine, daca nu eu insami? Mai are rost sa spun ca la momentul respectiv am fost criticata pentru ca am avut puterea sa iert? Iar acum toti au numai cuvinte de lauda pentru ce am reusit sa construim impreuna. Atunci de ce nu ne`a sustinut nimeni, cand aveam nevoie cu adevarat?

Sunt satula de rautatea oamenilor. Candva ma atingea direct la inima orice critica, orice parere nefavorabila. Impreuna cu el am depasit privirile uimite ale celor din jur, criticile, aparenta nepotrivire si lista poate continua mult si bine.. Cu timpul am invatat ca nu conteaza deloc daca restul ne aproba relatia si ca orice s`ar intampla, el e langa mine. A fost alegerea noastra sa pornim impreuna pe calea asta.

Cu ce m`am ales din toate criticile si “sfaturile bune”? Cu nimic. Am ales sa nu iau nimic in seama. De la faptul ca am decis sa fac ce imi dicteaza inima, nu altii, m`am ales cu un om minunat, care la randul lui a facut aceleasi alegeri ca si mine si a avut de infruntat la fel de multe pareri dezaprobatoare. Si il iubesc pentru asta. Nu a renuntat la noi, indiferent cat de greu a fost uneori, ci a ramas langa mine si m`a tinut in brate, protejandu`ma de ploaia de sageti otravite care au fost aruncate asupra noastra.


5 gânduri despre “Oameni si pareri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s