Perle Bacalaureat 2012

A trecut Bacalaureatul..dar perlele au ramas. Stiam eu ca si anul acesta am sa ma distrez pe seama desteptilor care ar scrie orice, numai sa aiba acolo 3-4 pagini scrise. Si evident ca va impartasesc si voua ce perle am gasit eu pe net. Le-am adunat mai jos. Nu mai stiu care de unde sunt, insa toate sunt de la proba de limba romana. Acolo e creativitatea in floare. Si imaginatia zburda nestingherita. Si mai ales, fiind vorba de Eminescu si Lucian Blaga, si-au permis sa-si dezvolte ideile geniale fara remuscari. Enjoy!

“Luceafărul se duce la demagog, şi nu la demiurg, şi îi cere să-l facă muritor”.

“Fata de împărat nu se duce în lumea lui Hyperion pentru că îi e teamă să nu răcească”

„Cătălina nu avea probleme financiare pentru că tatăl ei era împărat”.

„Luceafărul dorea să coboare pe Pământ pentru a deveni muribund”.

„Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit”.

  „Luceafărul s-a transformat într-un hipiot şi i-a zis Demiurgului că-l face cântăreţ, să-l asculte toată lumea”

„Luceafărul are la bază Scrisoarea trimisă  de Mircea cel Bătrân către ţarul turc prin care îi cere înapoierea ţării româneşti care a câştigat după victoria de la Cozia…”

„Luceafărul are chip angelic cu ochii roşii fiecare seară la fereastră.”

„Ciobanul mioritic din Luceafărul se numea Ion”

„În Floare albastră ne descrie iubirea unei flori albastre cu o fiinţă care vine de la pol, din ţinuturi reci şi întunecoase – (Elevul “mixează” Mihai Eminescu cu Ion Barbu, “Riga Crypto şi lapona Enigel” – n.r.)”

„Mihai Eminescu este foarte cunoscut. A participat la cenaclul Flacăra – Junimea. A scris multe poezii şi proze în ziarul Răcnetul Carpaţilor unde acesta a ocupat o funcţie foarte importantă. „

„(În poemul Luceafărul este vorba despre…) iubirea dintre fata de împărat Marcela şi Marcel.”

„Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci.”

„Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.

„Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele”

 „Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu”

„Ce poate fi mai frumos ca o floare albastră? Aşa i-a venit poetului ideea să scrie despre iubirea lui cu o floare care nu creşte pe toate drumurile.”

“Nu este vorba despre Luceafarul Huilei cum ai crede la inceput ci despre o stea.”

“ Luceafarul o lasa rece pe Catalina cu versul „nemuritor si rece”

“Catalina era printesa, Catalin era servitor iar Luceafarul era o stea.”

“Ospatarul se combina cu printesa in cele din urma.”

 “Catalina era pe interes.”

“ Nici acum nu se stie unde sunt primele doua scrisori.”

“ Scrisoarea a 3-a contine de fapt o poezie.”

“ Mircea cel Batran nu era batran, era doar porecla.”

Nici la subiectul al doilea nu au dus lipsa de imaginatie:

“Unii se nasc cu talent inascut!”

“ Banel are cantitatea alergaturii dar ii lipseste amarnic calitatea sutului.”

„Poti sa ai calitati cat 10, daca nai talent esti rece GHEATA”

“Lucian Blaga a stiut sa isi foloseasca calitatile si azi il sarbatorim pe bancnota de 200 lei. Este una dintre cele mai mari bancnote romanesti, si a fost rapus doar de 500 lei cu Eminescu care e artist.”

“Lucian Blaga are mare talent si rima ca un poet.”

“ Calitatile umane este bune.”

“ Vasile Blaga nu traieste in zilele noastre si nu stie cum e. Acum trebuie sa ai masina de calitate.”

“ E frumos sa ai calitati dar mai frumos e un iPhone.”

“ Lucian Blaga scrie poezii,
Calitatile lui nu sunt porcarii”

Sa ma iertati ca sunt sincera..dar copiii astia sunt batuti in cap. Cei ca ei se vor duce la facultate, o vor termina fiecare cum poate si peste cativa ani vor avea diploma. Ca si mine, ca si tine, cel/cea care citesti. Si aia de la minister se lauda ca au instalat camere si nu se copiaza. Dragii mei, anul acesta s-a copiat la Bacalaureat mai mult decat in anii in care nu erau camere instalate. Am prietene si cunostinte care au ales sa fie oameni corecti si care vor iesi in dezavantaj fata de „desteptii” care au venit cu copiute, casti si alte „ajutoare”.

Noua ne era jena sa deschidem un caiet pe sub banca atunci cand eram in liceu. La Bacalaureat evident ca s-au facut mutari surpriza si cei care nu stiau nici sa scrie au luat note maricele. Oricum, parerea mea e ca jocurile se fac la contestatii. Atunci se umfla notele in prostie. Imi cer scuze daca opinia mea va deranjeaza, dar vorbesc din punctul de vedere al unui viitoare profesoare care e scarbita de situatia invatamantului romanesc. Am fost eleva, acum sunt studenta..si am avut parte de nedreptati din plin. 

Toata lumea ii critica pe copii, aici e inclusa si subsemnata in calitate de critic inversunat..dar nimeni nu se gandeste ca ei fac ce au vazut la scoala, acasa, pe strada si asa mai departe. Noi i-am crescut asa si nu ar trebui sa ne surprinda ca principala lor arma e frauda. 

Am citit pe net scrisoarea de protest a unui tanar care a dat Bacalaureatul acum. Cel mai mult m-a impresionat fraza urmatoare: ‎”Adevărul e că de 20 de ani ne aşteptam sa iasă nişte flori de nufăr în locuri în care nu am aruncat nici măcar seminţe de urzica!”

Gasiti aici articolul integral, pentru cei interesati.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s