„#PrayForBrussels”, dar și pentru Pakistan.

Mă convinsesem de ceva timp că oamenii sunt ipocriți și consideră că unele vieți valorează mai mult decât altele, dar nu pot rămâne indiferentă atunci când situația se repetă.

Cred că terorismul este cel mai discutat subiect în momentul de față, în lumina recentelor evenimente din Belgia. Cretinii ăștia chiar și-au propus să distrugă Europa și se pare că le și iese.. Am fost șocați, ne-am rugat pentru Bruxelles și le-am transmis condoleanțe. Absolut nimeni nu merită să moară, în niciun fel. Cu atât mai puțin din cauza unui război imaginar. Dintre toate motivele pentru a porni un război, religia mi se pare cel mai tâmpit. Una e să te lupți pentru chestii fizice, altă e să te lupți doar pentru a demonstra că Dumnezeul tău e mai bun decât al altora. Franța a fost prima țara care i-a sprijinit pe belgieni, dar fiind că sunt vecine și cumva..surori, așa cum ambele țări declară. În seara atentatelor, turnul Eiffel a fost luminat în culorile drapelului belgian, în semn de solidaritate. Am salutat inițiativa francezilor, mai ales că ei o încasaseră cel mai recent de la ISIS (Paris, 2015). Într-adevăr, atunci când e vorba de vieți nevinovate, consider că trebuie să fim uniți. Chiar dacă asta ar însemna să închidem granițele Europei.

Ieri a avut loc un atentat sinucigaș în Pakistan (și câteva în Turcia, doar în ultimele luni). Până acum sunt 65 de morți, majoritatea femei și copii, dat fiind că incidentul a avut loc într-un parc de distracții. Totuși..copii?! În momentul în care țintești niște COPII pentru a-ți susține religia..deja ți-ai pierdut calitatea de om. Punct. Evident că respectivul atentat nu este la fel de mediatizat precum cel din Belgia. De ce? Pentru că nu a avut loc în bătrâna mamă Europa, centrul Universului.

Ei bine, astăzi am dat peste acest articol. Pe scurt, circulă niște poze pe internet cu turnul Eiffel luminat în culorile drapelului pakistanez. S-a dovedit că respectivele fotografii sunt trucate și datează din 2007, din timpul Cupei Mondiale de Rugby. L-au luminat astfel de dragul sportului, să ne înțelegem. Pakistanezii au luat de bune fotografiile și le-au fost recunoscători francezilor pentru solidaritate. În realitate, turnul Eiffel încă este luminat în culorile drapelului belgian, iar Anne Hidalgo, primarul Parisului, a afirmat că acesta nu va fi înlocuit de drapelul Pakistanului, deoarece o asemenea măsură este…un gest excepțional.

În acest caz, „excepțional” înseamnă Belgia sau francezii înșiși, nu și Pakistan. E clar, da? Ne rugăm doar pentru Bruxelles, cei din Pakistan nu contează. De la un popor care a simțit pe pielea sa teroarea, fiind recent ținta unor atentate și față de care întreg globul și-a arătat solidaritatea..mă așteptam la mai mult. Păcat. Clar nu meritau asta, am mai afirmat că nimeni nu merită să își găsească sfârșitul în asemenea condiții, dar hai să fim oameni, pană la urmă. Doar speranța și umanitatea ne-au mai rămas.

*Prezentul articol reprezinta o părere strict personala și aș vrea sa fie înțeles ca atare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s