Să..Chris sau să nu Chris?

Mă obișnuisem să mi se spună că nu sunt împlinită că persoană pentru că nu am copii. Râdeam, dupa aceea te ignoram și îmi vedeam de ale mele. Dar să spui că sunt neîmplinită și nu am realizat nimic în viață pentru că nu îmi place scriitoarea ta preferată..e o premieră. Să ne înțelegem..e vorba de Chris Simion. I-am dat o șansă acum vreo doi ani. După vreo două sute de pagini..am realizat că acea carte nu transmite vreun mesaj. A fost o experiență, pot spune sincer. Experiența MEA și părerea MEA. Că de-aia e literatura subiectivă și de-aia ne plac unele genuri, în timp ce altele nu ne atrag deloc.

Problema e că nu văd relevanța..jignirii. Interlocutoarea mea a pus accentul pe faptul că femeia face ce îi place, e fericită și împlinită. Bun. A făcut o treabă excelentă ca regizor al piesei „Oscar și Tanti Roz”. Serios..jos pălăria.

Nu mi-am dat cu părerea cu privire la OMUL Chris Simion. Și nici nu am întrebat-o pe doamna..cam cât de fericită e. Eu mi-am exprimat părerea cu privire la o CARTE care nu s-a potrivit cu gusturile mele. Este foarte matur că..într-o lume aparent civilizată..să pornim o cruciadă împotriva oamenilor care ÎNDRĂZNESC să aibă alte preferințe, pe care să le și facă publice.

Consider că sunt o persoană care a citit destul de mult. Am terminat o facultate și un master cu profil filologic..și doar tovarășii de suferință știu precis câtă lectură vine la pachet cu hârtia aia pe care ți-o pun în brațe la absolvire. Niciodată nu am făcut paradă cu chestia asta. E unul dintre lucrurile alea mărunte..ce îmi aduc fericirea. Nu am niște genuri clar trasate, însă am o slăbiciune pentru autorii din Orientul Mijlociu. O prietenă de la birou îmi sugerează în mod repetat să încep să fac recenzii de cărți. Și mereu am respins această posibilitate. Nu mă consider suficient de avizată. Plus că am observat că oamenii iau drept insultă personală faptul că cineva nu le împărtășește pasiunea.

Îți place Irina Binder și te regăsești în rândurile ei? Good for you. Eu nu i-am citit cărțile, nu din răutate, ci pentru că sunt orientată către alt gen de literatură. Nici mamei nu îi place…și ea a citit zeci de cărți ale Sandrei Brown în tinerețe. În schimb..imi place cum scrie Simona Tache, daca ne raportăm la femei din blogosferă. See? Subiectivitate. Am citit de la Sartre până la Guillaume Musso, că să rămân în perimetrul francez. Am dat de câte un autor cu un stil profund, care mă obligă să recitez fraza pentru a fi sigură că am înțeles..până la autori de cărți.. de citit în metrou (fără vreo referire la autorii anterior menționați).

De la a-ți exprimă părerea până la a afirmă ca e necesar că EU să fac ceva care să mă împlinească, în loc să o critic pe goddess Chris..e o linie subțire. Boemitatea are o limită..dacă nu suntem atenți, ajungem să nu respectăm dreptul la opinie. Nu tot noi suntem aia care țipam disperați că nu ne ascultă nimeni și nu ni se permite să ne exprimăm liber părerile?

14159684_1228827263841545_1418817010_n

Reclame

3 gânduri despre “Să..Chris sau să nu Chris?

  1. Eu de exemplu nu halesc cartile/filmele cu si despre varcolaci/vampiri/bdsm etc. Fapt pentru care odata mi s-a spus, in replica, „[…]cacaturile tale filosofice[…]”, eu fiind pasionat de Cioran in principal, dar si in general de filosofie, eseistica, etica…

    1. Cum spuneam, e chestie de subiectivitate. Pot sa detest un autor mega comercial la fel de usor cum pot sa ma indragostesc de unul mai..obscur. Nu am o problema sa mi se spuna ca gusturile mele nu sunt impartasite. Dar pe bune…ca nu sunt implinita ca femeie pentru ca nu citesc pe X?
      P.S. Jignirea vine din partea unei femei. Sexism sau nu? :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s