#rezistăm

Înainte de toate…dacă ai impresia că sutele de mii de oameni care protestează în țară sunt niște cretini spălați pe creier, te invit să te oprești aici cu lectura. Nu țin neapărat să întru în discuții fără sfârșit pe teme politice, care chiar nu mă pasionează. Simt nevoia să ÎMI EXPRIM părerea pe blogul PERSONAL. Hai să avem o seară bună amândoi și să nu începem o polemică.

Nu am văzut știri/poze pe alt subiect pe alt subiect decât cel al protestului. Dacă nu ai trăit într-o peșteră, sigur știi și tu câte ceva despre treaba asta. Nu mă obosesc să expun problema sau să mai aduc argumente. Am tot respectul pentru fiecare persoană care s-a săturat să trăiască într-o țară coruptă, incorectă și plină de trădători. Am nevoie să mă simt sigură pe viitorul meu și să simt că lucrurile merg într-o direcție mai bună, nu că se prăbușește totul.

În caz că nu ne știm personal, eu sunt „d-aia de la Teleorman”, de-acolo de la Dragnea. Mi-ar plăcea să nu se mai generalizeze, nu am auzit UN INDIVID din Teleorman susținând faimoasa ordonanță sau partidul Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit (too much Harry Potter, I know). Nu, nu suntem spălați pe creier și nu vedem doar roșu în fața ochilor.

Aseară, în drum spre casă, am avut ghinionul să aud ceva care m-a făcut să vreau să să fie legal să strângi de gât pe cineva până când își înghite cuvintele, la propriu. O tanti trecută de 60 de ani vorbea la telefon și se plângea de „bezmeticii” care protestează la Victoriei, niște inconștienți care nu înțeleg că domnii din Parlament știu carte și pot să ia cea mai bună decizie. Hai, să mori tu, tanti?! Știu carte..de la doctoratele alea plagiate?

Data viitoare când mai deschizi gura și îi judeci pe oamenii pe care eu îi consider eroi..sper să se trezească una mai nesimțita decât mine și să îți dea două palme. Gândește-te că acolo e amărâtul de doctor la care tu te duci săptămânal și te plângi că te doare spatele și-un pic în fund, de la bățul ăla pe care îl ai înfipt acolo de ceva timp. Sau farmacista pe care o disperi cu paranoia ta. Șoferul RATB care te plimbă prin tot Bucureștiul. Casierița de la Mega cu care te cerți pentru că te simți nerespectată. Adică noi, fraierii care încă muncim în țara asta și care îți plătesc ție pensia și toate gratuitățile de care beneficiezi. Noi, nesimțitele care stăm toată ziua la birou, dăm două click-uri și apoi ieșim să fumăm, că am obosit de la atâta efort.

Am obosit. Nu vreau că deciziile cu privire la viitorul nostru să fie luate de cei care au trăit prea mult în comunism și nu știu ce e aia democrație. Cei care critică dreptul la libera opinie și care s-au obișnuit cu un dictator în fruntea țării. Se închină din toată inimă când trec prin fața unei biserici și apoi afirmă că nenorociții aia meritau să moară arși de vii, că ascultau muzică satanică. Din punctul lor de vedere, revolta e lovitură de stat. Și noi suntem o generație de nerecunoscători, de copii care n-au cunoscut vremea comunismului, când totul era așa de bine. Știu ăștia din generația „de aur” ce ne dorim, noi suntem spălați pe creier și nesimțiți. Ar organiza și ei un contra-protest, dar noaptea nu prea circulă RATB-uri și obosesc să tragă atât de căruciorul ăla pe care îl târăsc după ei peste tot .

Îmi asum cu mândrie statutul de nesimțită&incultă și mă voi alătura celor de la Victoriei începând de mâine. Pe mine mama (care e ancorată în realitate, din fericire) m-a învățat să nu tac atunci când știu că am dreptate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s