Ghinionul poarta intotdeauna baston si are carucior de cumparaturi.

Încep să cred că sunt urmărită de un blestem…sau doar am supărat astrele cu ceva grav. Probabil că cineva are o păpușă voodoo cu numele meu pe ea și se roagă în fiecare seară să îmi luxez glezna pe scări sau măcar să vărs pe mine o cană cu cafea fierbinte.

Sunt un magnet biped pentru babuțe isterice. Nu, nu glumesc. Mă rog..și faptul că stau în Drumul Taberei ar fi un factor important. Doar vecinele mele se laudă că stau aici încă de pe vremea când în locul blocurilor erau pășuni pentru animale sau ale voastre încă nu s-au senilizat? Speram că nu voi mai avea ce povesti despre ele, dar mă surprind pe zi ce trece. Nu știu de ce naiba au mai montat camere la fiecare etaj, că astea oricum știu tot ce mișcă pe o rază de 1 kilometru.

Nu știu dacă voi ați fost treziți la 7 dimineața de urletele pensionarei care era nemulțumită de modul în care spăla pe jos doamna care făcea curățenie la etaj. A ieșit în halat, i-a luat mopul din mână și i-a arătat ea cum se face: de la stânga spre dreapta, nu în zig-zag. Am închis ușa și nu am îndrăznit nici măcar să fac scandal pentru că mă trezise..

În altă ordine de idei, am avut noroc de un weekend însorit și, ca orice corporatistă devotată, am simțit nevoia să fiu rebelă și să mai văd și eu cum arată cerul ăla real, nu doar cel pe care îl văd reflectat în monitor. Recomand din toată inima parcul de lângă Palatul Mogoșoaia, pentru în zilele în care chiar ai nevoie să te detașezi de tot (și să faci câteva poze drăguțe, fie vorba între noi).

Ca să nu sar de la un subiect la altul, voi ați văzut bunicuțele care populează parcurile? Hmm..asta e o întrebare retorică, de fapt. Nu ai șanse să găsești o bancă liberă atunci când efectiv simți că te prăbușești, pentru că sunt toate populate de turme de babuțe ieșite să socializeze (și să te judece, că vin la pachet). Cele din zonă mea sunt ceva mai pudice, dar ați trecut vreodată vara prin parcul Tineretului? Acum câțiva ani am avut un șoc..văzând femei trecute de 60 de ani făcând plajă topless pe dealurile din parc..cu burtică la soare, că altfel nu se bronzează uniform. Cu păturică, ulei de plajă, revistă și tot tacâmul. Nu am văzut nici măcar o fată de vârsta mea cu atât de mult curaj, pe cuvânt.

Nu sunt tocmai puritană, dar dacă mergeam eu fără tricou pe stradă, ar fi fost un gest obscen, nu? Egalitate, dom’ne. Tot astea sunt alea care se uită urât la mine dacă am tupeul să am prea mulți nasturi desfăcuți la cămașă. Nu mă înțelegeți greșit, fiecare are libertatea să se expună cât de mult dorește. Problemă mea e că tot ele îmi spun că sunt păcătoasă din cauza că sunt despletita și despuiată (true story) pentru că lungimea fuștei nu respectă normele de bună purtare.

După părerea lor, Java e „limba diavolului” și orice conversație purtată lângă ele e o sfidare la adresa cărții de rugăciuni pe care o poartă mereu cu ele prin autobuze (și asta e true story). Poate sunt eu de modă veche, dar nu în numărul de pagini citite din ea stă umanitatea, ci în ceea ce faci TU după ce o lași din mână.

Mă gândesc serios să țin un jurnal, „Întâmplări din Drumul Taberei” și să îl fac public de-abia după ce mă mut de aici. Că altfel mă aleg cu și mai multe păpuși voodoo. Dar stați..oare faptul că am o pisică neagră m-ar putea ține departe de blesteme sau asta mă face să par automat vrăjitoare?! Toată iarna au hibernat, dar parcă acum au revenit cu forțe proaspete. Doamne, da-mi răbdare și un vocabular ceva mai prietenos..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s