Crazy (with a touch of OCD).

Nu cred că greşesc afirmând ca fiecare dintre noi are zile bune şi zile..mai puțin bune. Iar fiecare are propriul mod de a trece de ele. Cel mai frecvent, eşuez în pat în fața veşnicelor seriale stropite cu o doză serioasă de vin. Dacă apeşi toaaate butoanele greşite, e posibil să ai parte de un scandal ca la Teleorman (nu îmi e ruşine cu chestia asta şi orice gluma ai face despre Dragnea, eu am una mai bună).

Dar am descoperit o metodă mai..eficientă de a lupta cu energia negativă şi de a ma descărca : curățenia. Nu am avut o zi prea bună, însă am curățat cuptorul şi plita, gresia din baie şi chiuveta, am spălat vasele şi am periat hainele pe care se pune Ghemotoc de Întuneric atunci când decide că vrea să doarmă în dulap. Unde mai pui şi că el lasă păr şi când respiră, iar eu am o colecție întreagă de perii/role de scame de toate felurile..ca să pot strânge în urma lui, ca o sclavă conştiincioasă ce sunt? Paradoxal, mă simt cumva ..eliberată. Sau nu mai am energie să mă frământ, după cât am frecat la rosturile din baie.

Consortul se prinde că a dat-o în bară cu ceva dacă mă vede ca iau spray-ul de mobilă în mână sau încep să dau cu mătura. Şi funcționează şi pentru dureri de cap (care sunt mai frecvente decât mi-ar plăcea). Măcar sunt productivă, chiar şi când îmi vine să arunc cu ce-mi pică în mână.

Nu glumeam când afirmam că-s ciudată. Cred că sufar de OCD, într-o oarecare măsură. Mă ia cu palpitații dacă văd patul nefăcut, haine aruncate sau orice fel de deviere de la armonia binecunoscută (?!).. Dimineața mea e compromisă dacă ajung la birou şi văd că monitoarele nu sunt în poziția aia IDEALĂ în care le potrivisem eu. Când întind rufe, folosesc cleşti de aceeaşi culoare când prind un tricou, de exemplu.

Încerc să mă consolez cu ideea că fiecare are 1-2 chestii asemănătoare, dar parcă eu excelez în a fi nebună. Totuşi, mă gândesc serios să desfac o sticlă de vin şi să mă uit la serial până mă fură somnul (într-o casă foarte curată, ce-i drept). E duminică şi am nevoie de mult curaj pentru săptămâna ce va urma. Presimt că mâine voi curăța cuptorul cu microunde şi voi spăla pe jos.

Publicat în Fără categorie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s